BELJENJE ZOB

Zakaj se lahko zobje sčasoma zabarvajo?

            -zobne obloge na površini zob se lahko sčasoma zabarvajo ( take zabarvane obloge lahko do neke mere sami odstranite s temeljitim ščetkanjem, lahko vam jih odstani zobozdravnik ali ustni higienik)

– zaradi pitja čaja, kave, rdečega vina,uživanja borovnic in  kajenja lahko pride do globljega zabarvanja. Sklenina je delno porozna in sčasoma pridejo te snovi skoznjo in zabarvajo zobe

– tudi mrtev zob postane s časoma temnejši

– jemanje določenih zdravil ( antibiotiki tetraciklini) tudi zabarva zobe

           – z leti postanejo zobje temnejši zaradi tanjšanja sklenine in kopičenja madežev

Beljenje zob je postopek s katerim se doseže bolj svetle zobe. Beli zobje nas pomladijo in polepšajo.

Metoda OPALESCENCE je najbolj varna in neškodliva metoda beljenja zob, ki jo opravite doma.Po odtisu zob izdelamo plastični nastavek-folijo, ki ima prostor za belilo na površinah zob, ki jih bomo belili. Plastični nosilec-folija se dobro prilega  na zobe in zagotavlja, da je gel vedno v stiku z vašimi zobmi in da gel ne draži dlesni. Doma si belilni gel aplicirate v plastični nastavek. Naučimo vas kako to storiti.  Sledijo kontrolnin pregledi. Čas beljenja je odvisen od rezultata, ki ga želite.postopek traja nekaj tednov,prvi rezultati pa sso vidni po nekaj urah.

Rezultati beljenja so odvisni od osebe do osebe. Beljenje namreč ne deluje pri vseh enako. Učinek beljenja je odvisen tudi od barve vaših zob. Na bolj riumene zobe bo belilo delovalo bolje kot na zobe bolj sive barve.

Postopek beljenja ne vpliva na obtoječe plombe in prevleke. V takih primerih barvno neskladje rešujemo z zobnimi luskami ali prevlekami.

Koliko časa bodo ostali zobje beli je odvisno od vskega posaneznika. Načeloma traja belina od nekaj mesecev do nekaj let. Pomembno je tudi kako skrbite za svoje zobe, od vase prehrane in razvad.

V prosti prodaji se dobijo belilne paste, ki imajo več abrazivnih delcev. Z uporabi teh  postanejo zobje res bolj beli, ker abrazivni delci odstranijo zabarvanje na zobeh. Priporočamo, da takih past ne uporabljate stalno, ker  tanjšajo sklenino zob.

Domače beljenje s sodo bikarbono in limono tudi ne priporočamo. Kislina limone oslabi zobno sklenino, ki jo s ščetkanjem nato poškodujete in obrabite.